Radio Grafii AD 1990

Ediţia 7

publicat: 17/05/2011 23:10 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Alexandru Gheorghiaş a fost realizator şi prezentator în anii ’90 la Radio Contact – Top Nostalgic, Contact Gold, Cutiuţa cu vechituri, Pop Hits USA, Contact Souvenir.

Mai 1990 a fost o lună importantă pentru România. Democraţia încă neconsolidată se propaga prin cea dintâi aducere la urne a populaţiei şi prin victoria covârşitoare a FSN-ului. Dar nu politica este cea care ne interesează. Şi nici prima descindere a minerilor, produsă în luna următoare. Pe astea trebuia să le judece justiţia, iar acum istoricii.

Cert este că în State se asculta rock. De calitate. Dar existau şi germenii viitoarei “revoluţii” muzicale. Nu ştiu cum s-o cataloghez. Cert este că ea s-a produs, iar convulsiile le resimţim în prezent, manipulante şi spălătoare de neuroni.

După această ediţie, de acum 21 de ani, mi-am propus să alerg undeva departe, în timp. Încă nu sunt pregătit să ascult muzicile de la sfârşitul penultimului deceniu al mileniului trecut. E adevărul. Aşa am simţit, asta împărtăşesc…

Click Play pentru a asculta emisiunea.

Te invit să Radio Grafiem zi de zi muzicile din trecut. Vino să (re)descoperi sunetele şi imaginile anilor apuşi. Exprimă-ţi părerile, întreabă şi răspunde, la http://www.facebook.com/RadioGrafii.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: