Radio Grafii AD 1982

Ediţia 6

publicat: 09/05/2011 09:00 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Alexandru Gheorghiaş a fost realizator şi prezentator în anii ’90 la Radio Contact – Top Nostalgic, Contact Gold, Cutiuţa cu vechituri, Pop Hits USA, Contact Souvenir.

Așteptam mai mult de la 1982. Așa cum am așteptat mai mult și de la Cupa Mondială din Spania, câștigată de Italia lui Enzo Bearzot, în vara acelui an. Poate că de aceea am resimțit nevoia de a mă întoarce puțin către rădăcinile muzicii, înspre anii ′50. Ceea ce am și făcut, fără să stau prea mult pe gânduri, cu Buddy Holly și Ella Fitzgerald.

Și poate că tot de aceea mi-a venit ideea unei surprize, a punerii în undă de melancolie. Mai spre sfârșitul Radio Grafiilor, veți observa. Ce să mai vorbim despre final? Tocmai ce am urmărit, dintr-o suflare, senzaționala performanță a lui Steve Buscemi din Boardwalk Empire, un serial superb, al cărui generic m-a obsedat într-atât încât am căutat piesa respectivă.

Băieții se numesc The Brian Jonestown Massacre, iar melodia cu pricina a fost lansată fără surle și trâmbițe, pe la jumătatea anilor ′90. Este evidentă tenta Rolling Stones (nu degeaba există acel Brian Jones din titulatura formației!). Și, slavă Domnului, fără nicio influență din îngrozitoarea întâmplare din noiembrie 1978, din Guyana. Piesa sună bine și vă las să vă convingeți.

Încă un detaliu. Chiar aștept reacțiile voastre. Nu se poate să nu existe dorințe, preferințe, mai bine.
Pe curând!

Click Play pentru a asculta emisiunea.

Te invit să Radio Grafiem zi de zi muzicile din trecut. Vino să (re)descoperi sunetele şi imaginile anilor apuşi. Exprimă-ţi părerile, întreabă şi răspunde, la http://www.facebook.com/RadioGrafii.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: