Radio Grafii AD 1969

Ediţia 9

publicat: 30/05/2011 22:54 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Alexandru Gheorghiaş a fost realizator şi prezentator în anii ’90 la Radio Contact – Top Nostalgic, Contact Gold, Cutiuţa cu vechituri, Pop Hits USA, Contact Souvenir.

Primele zece poziții ale topului din State, de acum 42 de ani. Melodiile poartă mesaj. Creatorii lor se străduiesc să găsească răspunsul la întrebările care îi frământau. Și „voi avea succes comercial” nu se numără printre acestea. O mențiune specială pentru „These Eyes”, una din cele mai frumoase melodii ale sfârșitului de deceniu.

Desigur, mișcarea flower power se cristalizase. Trecuseră aproape doi ani de la „vara iubirii”. Lumea aflase de ororile și absurdul războiului din Vietnam, iar mesajul era cât se poate de clar. Vezi „Hair”, musicalul din a cărei coloană sonoră sunt prezente nu mai puțin de trei melodii, în două interpretări. Filmul lui Milos Forman avea să apară zece ani mai târziu...

Odată încheiată această trecere în revistă a celor mai de succes piese de acum 42 de ani, m-am gândit că n-ar strica să venim ceva mai spre zilele noastre. Așa că am făcut o escală pe la început de ani ′80, în Anglia. „New Religion” este una din cele mai bune piese Duran Duran, trecută pe fața B a unui single comercial și pe nedrept eclipsată de alte hituri ale trupei din Birmingham.

Una peste alta, o ediție interesantă, cu muzici de tranziție... Audiție cu bine!

Click Play pentru a asculta emisiunea.

Te invit să Radio Grafiem zi de zi muzicile din trecut. Vino să (re)descoperi sunetele şi imaginile anilor apuşi. Exprimă-ţi părerile, întreabă şi răspunde, la http://www.facebook.com/RadioGrafii.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: