Radio Grafii AD 1986

Ediţia 21

publicat: 06/09/2011 10:40 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Alexandru Gheorghiaş a fost realizator şi prezentator în anii ’90 la Radio Contact – Top Nostalgic, Contact Gold, Cutiuţa cu vechituri, Pop Hits USA, Contact Souvenir.

Trecuse foarte puţin timp de la victoria Argentinei din Mexic. Cupa Mondială a lui Maradona. Cu o lună înainte, Greg LeMond devenea primul rutier din Statele Unite care câştiga Turul Franţei. Suntem la jumătatea lui august 1986. După cum spuneam şi în emisiune - o lună cu multe întâmplări nefericite şi cu dispariţii în masă. Revenind la muzica, Steve Winwood a fost mai mult decât inspirat atunci când şi-a intitulat cel de-al treilea album solo „Back in the High Life”. După Spencer Davis Group, Blind Faith sau Traffic, britanicul cucerea Statele Unite, de data aceasta în nume propriu. LP-ul era recompensat cu două premii Grammy, pentru cea mai bună interpretare vocală masculină şi pentru cea mai bună piesă a anului – „Higher Love”, aceeaşi care la data Radio Grafierii topului era pe cinci în State, în urcare către nr. 1.

Dacă am remarcat trei din cele mai cunoscute piese din repertoriul Clannad, poate c-ar fi cazul să ne oprim ceva mai mult asupra Moyei Brennan. Supranumită „Prima Doamnă a muzicii celte”, s-a făcut remarcată prin interpretările vocale desprinse parcă din alt univers, realizate alături de fraţii şi unchii săi. Dacă sora mai mică, Enya – diferenţa de vârstă dintre cele două este de nouă ani - devenise deja celebră, Moya a aşteptat până în 1992, înainte de a-şi lansa cariera solo. În calitate de compozitoare, a semnat muzica din coloana sonoră a unor filme sonore: Titanic sau Regele Arthur. Ediţia a 21-a este una cu mult beat. Poate că de aceea am simţit nevoia s-o domolesc un pic pe final. Tricks of the trade :)

Click Play pentru a asculta emisiunea.

Te invit să Radio Grafiem zi de zi muzicile din trecut. Vino să (re)descoperi sunetele şi imaginile anilor apuşi. Exprimă-ţi părerile, întreabă şi răspunde, la http://www.facebook.com/RadioGrafii.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: