Radio Grafii AD 1965

Ediţia 19

publicat: 22/08/2011 21:08 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07

autor:

Alexandru Gheorghiaş a fost realizator şi prezentator în anii ’90 la Radio Contact – Top Nostalgic, Contact Gold, Cutiuţa cu vechituri, Pop Hits USA, Contact Souvenir.

Vara lui 1965 gestează embrionul viitoarelor mişcări de mase din Statele Unite. Deocamdată, forţele erau acolo, sub scoarţa conştientului, bolborosind revoluţiile ce aveau să vină. E drept, şi guvernanţii ofereau pe tavă elementele catalizatoare. Operațiunea Starlite îi făcea pe cei 5.500 de pușcași marini americani să distrugă un punct de rezistență al Viet Cong-ului, în peninsula Van Tuong din provincia Quang Ngai. Cât de curând, avea să înceapă cu adevărat balul în Asia de sud-est.

Pe 15 august, avea loc primul concert rock organizat pe un stadion. The Beatles se produceau în fața unei audiențe record, de peste 55.000 de spectatori, pe Shea Stadium din New York, fosta arenă a echipei de baseball NY Mets. Pe un stadion modern, inaugurat cu un an înainte, cei patru britanici au fost copleșiți de zgomotul asurzitor făcut de fanii din tribună. Sumele încasate din vânzarea de bilete au reprezentat iarăși un record al perioadei (304.000 de dolari). Arena a fost demolată în 2008 și în locul ei a fost ridicat noul stadion al lui Mets, Citi Field.

La final, mi-am zis că n-ar strica să auzim cum sunau Queen la începuturi. Compoziţii Taylor şi May, aducând prea puţin a sound-ul care avea să-i pună într-o poziţie unică, în istoria muzicii. Una peste alta, o emisiune interesantă, cu piese având fiecare nota sa caracteristică. Enjoy!

Click Play pentru a asculta emisiunea.

Te invit să Radio Grafiem zi de zi muzicile din trecut. Vino să (re)descoperi sunetele şi imaginile anilor apuşi. Exprimă-ţi părerile, întreabă şi răspunde, la http://www.facebook.com/RadioGrafii.

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: