Muzică franceză (vol. 2)

publicat: 10 februarie 2010 01:14 | actualizat: 2020-08-3030 august 2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor: Leonardo

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii originale in limba franceza, compuse sau interpretate de muzicieni de origine franceza sau care au fost asimilati in timp de scena muzicala franceza.

Continui in aceasta seara cu partea a doua a trilogiei despre muzica franceza. In aceasta editie veti regasi melodii ceva mai noi.

Trebuie sa admit ca in aceasta intreprindere am mers pe firul memoriei personale si am ales initial melodii cunoscute, luand in considerare tocmai factorul de care vorbeam aseara si anume ca muzica franceza nu este un punct de rezistenta in propaganda muzicala pe care o auzim pe posturile de radio. Totusi, mergand inapoi pe firul timpului si abandonind o vreme firul memoriei mele am descoperit lucruri deosebite, care mi-au trezit senzatii si amintiri bine ascunse, din copilaria mea, atunci cind petreceam vacantele la bunici si trebuia sa respect programul de somn de dupa-amiaza. Nu puteam sa adorm deloc in liniste, cum de fapt nu pot nici acum, asa ca intr-un moment de neatentie a bunicilor mei deschideam radioul aflat pe noptiera patului si ascultam in surdina muzica pina adormeam. Imi aduc aminte de atunci de Mireille Mathieu, Nana Mouskouri sau Dalida, care erau in voga in acei ani optzecisti. Ascultand melodiile de atunci am fost pentru citeva clipe transportat inapoi in timp si recunosc ca am fost cuprins de nostalgia acelor vremuri si de regretul momentelor irecuperabile ale copilariei.

Dar ma opresc aici cu dezvaluirile mele. Miine voi reveni cu a treia parte a cutiutei si, sper eu, cu citeva surprize deosebite. Si chiar si o povestioara despre o melodie cunoscuta in varianta engleza dar putin stiuta in varianta ei originala, in limba franceza.

Enjoy!

Liste de melodii (1):

Vezi şi:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Ajutor

Cauţi o melodie şi ai nevoie de ajutor în identificarea ei? Îţi recomand să mă contactezi prin intermediul acestui formular.

Titlu: Muzică franceză vol. 2
Descriere: melodii în limba franceză
Gen muzical: Franceză
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:16:25
Bit rate: 64 kbps
Creată la: 20 ianuarie 2010

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: