Muzică franceză (vol. 7)

publicat: 14/11/2010 18:09 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii originale in limba franceza, compuse sau interpretate de muzicieni de origine franceza sau care au fost asimilati in timp de scena muzicala franceza.

Aceasta cutiuta cu muzica franceza va fi probabil ultima mult timp de acum inainte. In timp ce in lista de astazi se regasesc predominant artisti si hituri din ultimul an, am pastrat si doua surprize muzicale.

Prima, este hitul din anul 1971 al lui Danyel Gerard, lansata initial in limba franceza sub titlul Harlekin. Dat fiind faptul ca limba oficiala a disco-pop-ului anilor '70 era limba germana, el a tradus apoi cantecul in germana sub titlul Butterfly (cantecul are si o versiune in limba engleza cu acelasi titlu). Titlul se pastreaza si in versiunea din lista de astazi, doar ca versurile sunt in limba franceza, pentru ca, se pare, versiunea originala este momentan de negasit, probabil fiind deja o inregistrare rara.

A doua melodie-surpriza este cea a lui Jacno (numele de scena al lui Denis Quilliard), un artist francez de muzica electronica mai putin cunoscut publicului (decedat acum un an - pe 6 noiembrie 2009), care a compus binecunoscuta melodie instrumentala... Rectangle. Melodia a fost preluata 20 de ani mai tarziu (2000) de Gigi D'Agostino care, dupa remixarea ei, a redenumit-o La passion, transformand-o intr-un hit international.

Enjoy!

Titlu: Muzică franceză (vol.7)
Descriere: melodii în limba franceză
Gen muzical: Franceză
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:09:17
Bit rate: 64kbps
Creată la: 13/10/2010
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: