Muzică franceză (vol. 6)

publicat: 05 octombrie 2010 22:34 | actualizat: 2020-08-3030 august 2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor: Leonardo

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii originale in limba franceza, compuse sau interpretate de muzicieni de origine franceza sau care au fost asimilati in timp de scena muzicala franceza.

Nu am putut rezista tentatiei de a aduna material pentru o noua cutiuta cu muzichii frantuzesti, desi volumul 5 ar fi trebuit sa fie ultimul. In lista din aceasta seara apar 2 melodii care au castigat locul intai in concursul Eurovision, Vicky Leandros cu Apres toi (1972) si Marie Myriam cu L'oiseau et l'enfant (1977). Desi Vicky Leandros a reprezentat Luxemburgul in 1972, am facut o exceptie fiindca versurile sunt compuse in parte de un liric francez, Yves Dessca (alaturi de germanul Klaus Munro).

O alta piesa participanta in concursul Eurovision a fost si L'amour est blue, compozitie care a ocupat locul 4 in 1967, cantata tot de Vicky Leandros si tot pentru Luxemburg (cu versuri compuse de francezul Pierre Cour). Piesa este cunoscuta insa datorita orchestratiei lui Paul Mauriat, care a devenit, in varianta instrumentala Love is blue, un hit de Billboard Top 100.

O aparitie surprinzatoare, pe care nu o puteam rata insa, este si melodia de debut a belgianului Benny B., Vous etes fous!, care foloseste un sample din riff-ul de chitara al hitului Son of Shaft al formatiei The Bar-Kays (1971). Veti recunoaste, de asemenea, in acordurile melodiei La neige au Sahara versiunea franceza (originala) a cantecului Snow on the Sahara al lui Angunn.

Am inclus in lista si unul din cele mai apreciate cantece frantuzesti, Mamy Blue, compus de Nicoletta, un cantec ce a fost preluat de-a lungul anilor de artisti precum Demis Roussos, Celine Dion, Dalida sau Julio Iglesias.

Enjoy !

Liste de melodii (1):

Vezi şi:

Etichete:

Index

Cauţi un artist sau un gen muzical anume? Îţi recomand să vizitezi pagina de index.

Ajutor

Cauţi o melodie şi ai nevoie de ajutor în identificarea ei? Îţi recomand să mă contactezi prin intermediul acestui formular.

Titlu: Muzică franceză vol. 6
Descriere: melodii în limba franceză
Gen muzical: Franceză
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:14:31
Bit rate: 64 kbps
Creată la: 10 septembrie 2010

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: