Muzică franceză (vol. 22)

publicat: 12/11/2015 22:54 | actualizat: 2020-08-3030/08/2020 22:07 | playlistascultă melodiile! »

autor:

Leonardo Rădoiu este proprietarul şi editorul sitului «Cutiuţa cu muzichii». Pasiunea pentru muzică l-a motivat să dezvolte acest site şi să acorde o parte din timpul său liber menţinerii lui din propriile sale resurse financiare. Mai multe puteţi afla în secţiunea Despre.

Aceasta este o serie de postari cu melodii originale in limba franceza, compuse sau interpretate de muzicieni de origine franceza sau care au fost asimilati in timp de scena muzicala franceza.

Iata un nou volum de muzica franceza, dedicat tuturor celor care intra pe «Cutiuţa cu muzichii» pentru a asculta muzica artistilor francezi.

In lista din aceasta seara vreau sa remarc cateva melodii si prima din ele este Javais revé d'une autre vie in interpretarea Rosei Laurens. Cei mai multi vor recunoaste melodia din musicalul "Les miserables in care apare sub titlul I dreamed a dream. Aceasta este insa versiunea originala din productia originala ce si-a inceput reprezentatia in 1980 si a fost jucata fara intrerupere pana in ziua de astazi. In spectacolul din septembrie 1980 Rose juca rolul lui Fantine, mama Cosettei.

A doua melodie ii apartine lui Joe Dassin, dar de aceasta data ea este o reluare a altei melodii Suddenly you love me din repertoriul formatiei engleze Tremeloes, care era la randul ei o reluare a unui hit ce apartinea cantaretului italian Riccardo del Turco, intitulat Uno tranquillo (1967). Melodia lui Dassin este insa mult mai cunoscuta publicului din Romania.

Elle voulait jouer cabaret este o melodie de pe albumul de debut al Patriciei Kaas, intitulat "Mademoiselle chante...", aparut in noiembrie 1988. Acesta a fost al patrulea single extras de pe acest album, primul dintre acestea fiind binecunoscutul hit Mademoiselle chante le blues. Albumul a ajuns pana pe pozitita a doua in topul francez al vanzarilor si a fost premiat intre 1990 si 1992 cu Discul de Aur in Canada, Discul de Diamant in Franta si Discul de Platina in Elvetia.

Je vole interpretat de Louane Emera este si el o reluare a unui hit al lui Michel Sardou din 1978. La acea vreme, cantecul lui Sardou a avut un succes comercial deosebit, ajungand pana pe locul 3 in topul francez al vanzarilor. Louane a interpretat aceasta melodie pentru filmul "La Famille Bélier " din 2014, al carui subiect a fost in fapt o adaptare dupa versurile cantecului original, insa versurile melodiei interpretate de Louane au fost modificate pentru a se potrivi scenariului.

Enjoy!

Titlu: Muzică franceză (vol.22)
Descriere: muzică franceză
Gen muzical: Franceză
Conţine: 20 melodii
Timp total: 01:10:45
Bit rate: 64kbps
Creată la: 08/03/2014
Actualizată la: 13/10/2019

Comentarii

Dacă ai cont Facebook/Yahoo/AOL/Hotmail, poţi comenta folosind acest formular de comentarii: